Skip to main content

Het Amsterdam Universitair Medisch Centrum (Amsterdam UMC) en GenomeScan BV werken samen sinds 1 januari 2021 op het gebied van genoom sequencing.

 

Binnen deze samenwerking vertrouwt het Amsterdam UMC een deel van het sequencen van Next Generation Sequencing (NGS) libraries voor beide locaties van het Amsterdam UMC (AMC en VUmc) toe aan GenomeScan BV.

Bij diagnostisch onderzoek binnen GenomeScan wordt betrouwbare en duurzame klinische genoomanalyse uitgevoerd onder ISO/IEC 17025 en ISO 15189 accreditaties. Dit waarborgt de doorlooptijden voor het sequensen, de hoge kwaliteit van de geleverde data en de veiligheid van gegevens.

Dankzij dit partnership met Amsterdam UMC wordt GenomeScan in staat gesteld om haar ambities de komende jaren verder vorm te geven. “Hiermee wordt een impuls aan de optimalisatie van processen, verbetering van de efficiëntie en beheersing van de sequencing kosten gegeven”, vertelt Kees van den Berg, CEO van GenomeScan. “Deze samenwerking biedt ons de mogelijkheid om universitaire ziekenhuisafdelingen te ondersteunen met de juiste technologie, een zeer servicegericht team, en onze kennis en ervaring te delen en uit te bouwen,” van den Berg vervolgt: “Voor de samenwerkende UMC’s willen we onze expertise en passie inzetten voor de opbouw van innovatieve, duurzame en kostenefficiënte oplossingen die kunnen leiden tot een beter en sneller inzicht in de diagnose dat in de toekomst mogelijk leidt tot een geïndividualiseerde behandeling.”

 

Voor meer informatie, neem dan contact op met: marketing@genomescan.nl

Leave a Reply